Електро безопасност да избегнем електро аварията

Стари и дефектни проводници – Качествените проводници, които отговарят на стандартите за безопасност е едно от най-важните условия. Лошо окабеляване може да увеличи шансовете за пожари, токови удари, както и други сериозни последствия. Поради тази причина е почти задължително да се избягват ремонти от типа „направи си сам“, а напротив препоръчително е да повикате квалифициран електротехник в София, които да Ви изпълни всички необходими ремонти качествено. При сегашното ниво на зависимостта ни от електричество е хубаво да разполагате с опитен  ел техник насреща за да може да се отстраняват всякакви неизправности преди да е станало късно. Повредени, износени или корозирали електрически проводници могат да увеличат шанса на ел аварии.

Сигурност на електроуредите: Как да предотвратим електроаварии

В днешния зависим на технологиите свят, електроуредите играят основна роля в нашето ежедневие. Но докато те дават удобство и функционалност, е важно да не забравяме за сигурността при тяхната употреба. Електроавариите могат да представляват сериозна опасност както за имуществото, така и за здравето ни. С правилна практика и предпазни мерки обаче можем да намалим риска от електрически инциденти. В този текст ще проучим важността на електробезопасността, като предоставим съвети и насоки за избягване на електро аварии и поддържане на сигурна електрическа среда у дома и на работното място.

Ако Ви е необходим електро майстор може да посетите по-долу фирмите, които сме изброили въз основа на техни клиенти които са използвали услугите им

Контакти близо до водоизточници – Електрически контакти в бани, кухни, както и други области с вода трябва да се монтират на безопасно разстояние от източника на вода. Тъй като водата проводник на електричество, с отдалечаването им се намалява риска от токов удар.

Крушки, Осветление – най-често крушките не се считат като потенциална електрическа опасност и сами по-себе си, те не са опасни. Потенциалът за електрически пожар възниква, когато крушките са в близост до запалим материали. Те могат да включват легла, завеси, пластмаси или други елементи, като тапицерии.

Покрити електрически шнурове, щепсели и проводници – От тежко покритие над шнур, адаптер или проводник може да кабела да прегрява. Въпреки, че това е малко вероятно, покрити кабели и проводници понякога могат да доведат до пожари поради прегряване. Това е така, защото кабелите и проводници излъчват топлина.

Гасене на ел пожар с вода – Една обща грешка, която можем да допуснем всички е гасим електрически пожар с вода. Ако това Ви се случи избягвайте гасенето с вода, тъй като вода върху пламъците единствено ще подпали огъня повече.

Любопитни деца – Малките деца са склонни да бъдат изключително любопитни и да изследват света. Въпреки, че е най-добре да се наблюдават непрекъснато когато са малки, родители и възрастни, които оставят децата без надзор дори за една минута трябва да вземат необходимите предпазни мерки.

Мокри ръце – Електрически уреди не трябва да се боравят с мокри ръце, тъй като това увеличава шанса да получите токов удар. Твърде много от нас са склонни да посягат към сешоар с мокри ръце под душа – например. Дръжте уреда на безопасно разстояние от мивки, душове и кранове.

Удължители – Трябва внимателно да изберем мястото им за поставяне за да се намали вероятността от спъване и други инциденти. Използвайте пластмасови капачки в гнездата за неизползваните контакти за допълнителна безопасност.

Ако подозирате, че имате проблем с електро инсталацията, не се опитвайте да го оправите сами

Свържете се с квалифицирана фирма или техник в тази област, ако забележите тези потенциални опасности. Използването на квалифициран ел техник в дома намалява риска от токов удар и пожари.

  1. https://elplovdiv.com – Занимават се с аварийни Електро ремонти на територията на гр. Пловдив
  2. https://151.bg/електро-услуги/ – Тази фирма се занимава професионално с Електро и ВиК услуги и всичко свързано с запушванията като са доказали своя опит в тази област.
  3. https://elvarna.com/ – Малък екип от квалифицирани електротехници във Варна. Можете да им се доверите за дребни и бързи електро ремонти.
4.4/5 - (80 votes)