Какво да направим при ВиК авария

Рано или късно на повечето собственици ще им се наложи да се справят с някакъв вид ВиК авария. Знанието как да се постъпи в такава ситуация ще помогне проблема да не се задълбочи. Първо трябва да се намери централния спирателен кран, който е в непосредствена близост до водомера и след като го откриете трябва да спрете водата от него за да се намалят щетите от аварията.

Първоначално трябва да се провери дали няма проблем в водопроводната инсталация, която може да доведе до скрити ВиК течове

След като сте спрели водата не е лоша идея да източите наличната вода от водопроводната инсталацията, което става като отвиете всички кранове на батерии, душове и т.н. След това възможно най-бързо се обадете на водопроводчик в София. Реномираните фирми в този бранш по-принцип реагират бързо и изпращат водопроводчик в рамките на същия ден, като внимателно изслушайте инструкциите им, които ще Ви кажат докато пристигнат. Също така е добра идея да използвате парцали, салфетки или каквото имате под ръка да отстраните излишната вода.

В случай на теч от тоалетното казанче можете да спрете водата от спирателния кран – ако има монтират такъв. Обикновено този кран се намира отстрани на тоалетната и по-малък от централния. Ако това е Вашия ВиК проблем не е необходимо да спирате водата на целия дом.

Запушените тоалетни, мивки и сифони понякога могат да бъдат отпушени лесно с използването на химически препарати, но ако това не действа е по-добре да се свържете отново с професионален водопроводчик, който да оправи проблема.

При наличие на проблем от бойлер, незабавно го изключете. Това е добра идея, за да намерите и да разберете на кой предпазител е закачен той. Едно от най-важните неща е да не забравите да запазите телефонния номер на лицензиран и професионален водопроводчик. Проблемите с аварийни ВиК ситуации могат да протекат много по-лесно ако спазвате инструкциите описани по-горе.

Ако сте изправени пред извънредна ситуация свързана с водопровода за гр. София използвайте услугите на по-долу посочените координати:

Уеб сайт: https://vik-uslugi.info