В случай, че ви е осенила идеята да се разходите по света и да посетите места, които се различават коренно от това, което виждате ежедневно около себе си, изберете екскурзия Сингапур. Там изобилства от забележителности, които ще ви оставят без дъх. Определено ще ви е трудно да прецените кое да видите и кое да оставите за следващото си пътуване.

Сингапур е град –държава и в превод името означава Град на лъва. Там вали ежедневно в следобедните часове. Избирайки тази дестинация, се ангажирате винаги да носите със себе си чадър. През цялата година средната температура е 30 градуса и никога не пада под 20 градуса.

След като кацнете на летище Чанги, ще се изненадате от бързото обслужване по отношение на всички митнически формалности.

За да се придвижвате в града, най-изгодно е да си купите електронна карта, която да зареждате със средства, тъй като в автобусите се плаща за изминато разстояние, а апаратите не връщат ресто.

След пристигането си на летището в Сингапур, веднага получавате 30-дневна туристическа виза. Ако влизате в града по суша или вода, визата е за 14 дена. Важно е изискването да покажете на влизане самолетния си билет за връщане, както и че сте достатъчно добре финансово обезпечени, за да можете да живеете известно време в Сингапур.

Магазините в Сингапур работят от 10 до 22 ч., а през юни и юли месец има големи разпродажби.  Ако сте там, за да пазарувате, вашето място е Орчард стриит, където ще попаднете на стотици молове, в които се продават изключително евтини стоки.

Храната в Сингапур търпи влияние от всички части на Азия. Освен, че е вкусна, тя е и изключително евтина. Кафенетата в града работят без почивка. Трябва да знаете, че не можете да пушите на обществени места, ако не е изрично посочено, че е разрешено. АКо не се съобразите с това, ще се раделите много бързо с 500 долара.