Електрическа безопасност в дома ни #2

Fri, 24 Oct 2014 15:32:18 EEST by angel, 2320 views

ел безопасност иконаСтари и дефектни проводници - Качествените проводници, които отговарят на стандартите за безопасност е едно от най-важните условия. Лошо окабеляване може да увеличи шансовете за пожари, токови удари, както и други сериозни последствия. Поради тази причина е почти задължително да се избягват ремонти от типа „направи си сам“, а напротив препоръчително е да повикате квалифициран електротехник в София, които да Ви изпълни всички необходими ремонти качествено. При сегашното ниво на зависимостта ни от електричество е хубаво да разполагате с опитен ел техник насреща за да може да се отстраняват всякакви неизправности преди да е станало късно. Повредени, износени или корозирали електрически проводници могат да увеличат шанса на ел аварии. Ако Ви е необходим електро майстор може да посетите по-долу фирмите, които сме изброили въз основа на техни клиенти които са използвали услугите им.

Read more

Кога се нуждаем от адвокат в семейството?

Sat, 17 Oct 2015 14:59:38 EEST by angel, 2246 views

Семейството е кръгът от най-близките ни хора на този свят, но понякога се случва да се създадат конфликти и проблеми между членовете на едно семейство, които не могат да бъдат разрешени лесно и мирно. Хората са различни и има ситуации, в които се налага всеки да потърси правата си по закон, просто защото обстоятелствата го изискват. Но вместо да си причиняваме още неприятности и главоболия при така или иначе наличния проблем, можем да изберем далеч по-ефективен и безболезнен начин за справяне със ситуацията, каквато и да е тя. За казуси, възникнали вътре в семейството, отнасящите се за пари, недвижими имоти, деца и други, най-добрият начин да разнищим и да доведем до положителен край случая е да се обърнем към адвокат.

Read more

Влагоуловители и влагоабсорбатори за здрав дом

Fri, 17 Jul 2015 14:33:42 EEST by angel, 3343 views

Тези уреди са изключително ефективни за приложение в апартаменти, къщи, вили, офиси и други помещения с цел премахване на излишната влага от тях. А високата влажност на мястото където живеем или работим е доста вредна както за нас самите и нашето здраве, така и за нашия интериор в дома или офиса. Влагата е способна да ни разболее, да предизвика алергии, да отключи различни здравословни проблеми. Тя може да бъде пагубна и за жилището ни, тъй като влияе отрицателно на всичко около нас включително боята и тапетите по стените и тавана, подовите настилки, плочките в банята, мебелите, текстила и много други неща вкъщи. Както знаем водата има разрушително действие, така че трябва много да внимаваме тя да не влиза в дома ни и да не остава там. Но пък в случай, че това стане винаги можем да разрешим проблема с помощта на влагоабсорбатор.

Read more

Кога се нуждаем от ВиК услуги в София

Wed, 30 Apr 2014 14:56:23 EEST by angel, 2740 views

Повечето хора мислят, че нуждата от водопроводчик изниква единствено когато се стигне до решаване на ВиК авария или проблем. Тези услуги се развиват с всяка изминала година и ако до преди няколко години главните ВиК дружества в София и страната бяха свързани с откриването и отстраняване на течове или подмяна на водопроводни инсталации, днес професионалистите, които работят в тази сфера предлагат извършването на много други дейности за подобряване на вида и комфорта в санитарните помещения и кухнята.

Read more

Какво да направим при ВиК авария

Sun, 27 Apr 2014 17:02:21 EEST by angel, 2952 views

Рано или късно на повечето собственици ще им се наложи да се справят с някакъв вид ВиК авария. Знанието как да се постъпи в такава ситуация ще помогне проблема да не се задълбочи. Първо трябва да се намери централния спирателен кран, който е в непосредствена близост до водомера и след като го откриете трябва да спрете водата от него за да се намалят щетите от аварията.

Read more

Предимства на алуминиевите парапети

Thu, 10 Apr 2014 13:12:30 EEST by angel, 2216 views

Алуминия има свойства, които го правят идеален избор за много приложения: устойчивост на корозия, висока якост, ниско тегло и др. Оксидираните алуминиеви парапети са по-добри от други материали, включително стомана, тъй като те имат почти никакви разходи за поддръжка и със сигурност ще надживее металните парапети или имитацията на ковано желязо.

Read more

Електрическа безопасност

Sun, 30 Mar 2014 19:07:50 EEST by angel, 3361 views

Безопасността докато използваме електрически уреди или ел инсталацията е важна и отговорна част от нашето ежедневие. Тя изисква от нас винаги да следваме правилните процедури при работа с ел контактите и кабелите. Много е важно да не пренебрегваме факта, че електричеството може да бъде смъртоносно. Ако не сте опитен в тази област, то винаги е най-добре да се свържете с опитен и квалифициран електротехник за да извърши необходимите Ви ремонти или подобрения.

Read more

Запушена канализация

Sun, 30 Mar 2014 18:43:01 EEST by angel, 14728 views

запушена канализация софияТова се случва почти на всеки собственик на жилище в накакъв момент. Можете тоалетната да е запушена или бавно да се оттича водата след като си вземето душ или въобще да не се оттича – това не е нормално и не е препоръчително. Водата винаги си намира пролука откъде да премине и тези случай когато не може стават течове и други странични и неприятни явления.

Read more

Към кого да се обърнем за откриване на скрит теч в София?

Sun, 30 Mar 2014 14:46:49 EEST by angel, 3030 views

На повечето домакинства в някакъв етап от ежедневието им се налага да потърсят добър водопроводчик за откриването и отстраняването на неоткриваем теч, който е твърде вероятно да е от апартамента над Вас, но може и проблема далеч да не е толкова лесен. Тогава започваме да си задаваме въпрос има ли апаратура за откриването му без къртене. Лично на мен наскоро ми се наложи да използвам подобни услуги на фирма, която е специализирана в тази област и реших да потърся в google и предположенията ми се оказаха прави. Има фирми няколко фирми на които се спрях и повиках на случаен принцип една от тях. След около час след като започна термографската диагностика стигнаха до извода, че теча не идва от комшията над а мен, а преминава през него и видимо се проявява при мен.

Read more

Фирми за ВиК услуги: Повече от просто един водопроводчик

Sun, 30 Mar 2014 14:02:28 EEST by angel, 2300 views

Водопроводчиците и ВиК фирмите не са непременно едно и също нещо. Когато имате спукан кран, запушена канализация, водопровод или друг общ проблем Вие най-вероятно имате нужда от някой водопроводчик. От друга страна ВиК фирмите в повечето случай се занимават с по мащабни проекти от това да дойдат и да отпушват тоалетната Ви, тяхната основна насоченост е в изпълнението на основни ремонти – изграждането на ВиК инсталации, Смяна на щрангове и канализационни мрежи.

Read more